5 ting du bør være opmærksom på før, du vælger en coach

Det vrimler med tilbud om coaching på nettet. Det er derfor let at finde en coach, men desværre lige så let at vælge en forkert. Tag et kig på denne tjekliste – og vælg den bedste coach for dig!Coaching er et fantastisk redskab til at udvikle dine ressourcer og dit potentiale som leder og som menneske. Men der findes et væld af udbydere på markedet – nogle mere uerfarne og billigere end andre. Derfor bør du blandt andet være opmærksom på, at du finder en coach, der skriver ærligt om sin baggrund, sit speciale og sine ydelser. 

Tjekliste til at vælge en god coach

 • Har din coach et certifikat i coaching?
  Det er populært at arbejde med coaching. Men da coach desværre ikke er en beskyttet titel, er der ingen, der har overblik over, hvor mange coaches der egentlig er i Danmark. Du bør derfor være varsom med at vælge en coach, der blot har et weekendkursus og i værste fald slet ikke bevis for sine færdigheder. Et godt udgangspunkt er at vælge en coach, der har gennemført en længere uddannelse, som er godkendt af International Coach Federation. 

  Læs mere: Anerkendt coach med base i Horsens • Har din coach (den rigtige) erfaring?
  Coaching kan hjælpe de fleste mennesker. Men det er ikke alle coaches, der kan hjælpe dig. En troværdig coach er en coach, der tydeligt tilkendegiver sine styrker, men kender sin begrænsning. En coach er ej heller terapeut eller en psykolog. Lider du for eksempel af angst eller depression? Så bør du søge rådgivning hos andre fagfolk før, du indleder et coachingforløb. 


  Læs mere: coaching & sparring

 • Har din coach tilfredse kunder?
  Det er ingen sag at liste en stribe af kunder op på sin hjemmeside. Men hvordan sikrer du dig, at din coach også har en stribe af tilfredse kunder? Udtalelser fra kunder skaber tillid, socialt bevis og er et godt redskab til at få en indikation af kundetyper. Det samme gælder samarbejdspartnere. Tjek gerne, om din coach er involveret i værdiskabende netværk. • Har du og din coach den rette kemi?
  Et coachforløb er et fortroligt forløb, hvor din coach støtter, rådgiver og udfordrer dig med dit ønskede mål for øje. Men før du sætter gang i et forløb, er det afgørende, at du har tillid til, at din coach er den rette til at hjælpe dig. Derfor bør du sikre dig, at der er mulighed for en indledende og uforpligtende dialog med mulighed for gensidigt at afbryde forløbet.  • Har du svar på, hvordan forløbet vil foregå? 
  Du behøver ikke at vide, hvad coaching er for at booke tid til et coaching forløb. Alligevel er det meget rart at have tjek på, hvad du kan forvente af din coach og den rejse, som I skal ud på sammen. Er det et fast tilrettelagt forløb – eller bliver forløbet tilpasset dine behov? Vær opmærksom på, at coaching ikke er terapi. Coaching er en samtaleform, der tager afsæt i nutiden og arbejder mod dine ønsker for fremtiden. 

  Læs mere: Sådan foregår coaching hos Charlotte Allesen


Hvorfor skal du (måske) vælge mig?


Jeg har opbygget værdifuld viden og ekspertise inden for coaching og hjælper dagligt ambitiøse ledere og medarbejdere inden for et væld af brancher i individuelle og målrettede coachingforløb. Ledersparring og stresscoaching er mine sweetspot inden for coaching, men jeg opererer inden for flere felter. 

Du kan ikke købe dig til min erfaring som professionel coach – men du kan købe min rådgivning og komme på listen over glade kunder. Hvis du vælger mig. Kontakt

bubblemedia