Kend forskellen på den gode og dårlige stress

Stress findes i forskellige former og belaster os individuelt fra person til person. Men grundlæggende findes der akut og længerevarende stress. Hver 10. dansker oplever symptomer på alvorlig stress hver dag.

Stress er en urgammel forsvarsmekanisme, der hjælper os til at yde ekstra i en ekstraordinær situation. Stress er en ressource, der gør os i stand til at kæmpe eller flygte.

Stress er helt naturligt, og alle mennesker bliver stressede ind i mellem. Men du bør være opmærksom på, at du ikke udvikler en psykisk og fysisk ødelæggende form for stress.

Akut stress: Den gode stress

Den hjælper os i konkrete og udfordrende situationer. Det kan være at holde en tale, gå til eksamen, løse en svær opgave eller nå en deadline på arbejdet. Stress er en hormonel tilstand hvor adrenalin og kortisol hjælper os med at yde en ekstraordinær indsats i en oplevet presset situation. Som en ven i nød hjælper stressen os til at komme igennem en udfordrende situation og performe bedre.

Når vi har klaret den udfordrende situation, vender kroppen tilbage til sin normale tilstand. Stresshormonerne bliver brændt af og kroppen genopbygger sine ressourcer.

Længerevarende stress:

Den farlige stress: Den er opslidende og sygdomsfremkaldende, fordi du vedvarende befinder dig i en udfordrende og belastende situation, hvor du ikke kan se nogen mulighed for at løse eller fjerne dig fra situationen. Her tjener stresshormonerne ikke længere deres oprindelige hjælpende formål. Stressen ophober sig i kroppen og bliver i stedet en belastning for krop og hjerne.

Langvarig stress opstår blandt andet, når de oplevede krav og udfordringer er større end dine muligheder for at håndtere dem. En længevarende stressbelastning kan have langvarige konsekvenser for dit fysiske og psykiske helbred.

Læs også: Stress test: Tjek symptomer på stress

Læs også: Stress: Coaching kan hjælpe dig med at få smilet frem igenDer er 30.000 hospitalsindlæggelser om året på grund af stress

Kilde: stressforeningen.dkMeget støttende og konstruktiv

Charlotte formår at møde mig der hvor jeg er, og lytte til de behov som jeg har. Hun var meget støttende og kunne bidrage konstruktivt og ærligt under hele forløbet, hvilket jeg værdsatte højt.

Henrik R. Jensen, Manager hos Grundfos
Meget tifreds

Jeg er meget tilfreds med den samlede pakke og de redskaber som Charlotte gav med på vejen. En god proces, som gav tid til den nødvendige refleksion og tankevirksomhed.

Annette Poulsen, Marketing og Sales support, Ryslinge Tagdækning A/S
Nye værktøjer

Charlotte været en god sparringspartner og coach i forhold til konkrete ledelses- og medarbejder problemstillinger og i det hele taget i forhold til at få gjort de ukonkrete issues konkret og sparring på værktøjer til at prioritere og løse disse.

Preben Larsen, Salgschef hos Boligportal
En god mavefornemmelse

Charlotte er fantastisk til at få en på benene igen, jeg kom altid hjem med en god følelse i maven og nyt gå-på mod.

Helle Søndergaard, Underviser ved laborantuddannelsen hos Erhvervsakademi MidtVest
En fremragende coach

Charlotte er en fremragende coach, som med tillid og faglig kompetence leder dig igennem "rejsen", så du kommer stærkere ud på den anden side.

Peter Ladefoged, Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus
Charlotte er nærværende og empatisk

Charlotte formår med sin sparring, at finde potentialet i den enkelte, ved at være nærværende og empatisk og samtidig sikre fremdrift i sparringsforløbet.

Peter Vestergaard, Afdelingsleder hos Teknik og Miljø
Kreative løsninger

Charlottes enorme drive og kompetencer inden for bl.a. opsætning af ansøgning og CV. Jeg fik konstruktiv feedback og svar på rigtig mange spørgsmål. Charlotte er stærk i at finde ekstrem kreativ løsnings.

Lars Bruun, Eksportsælger hos HT BENDIX A/S
bubblemedia