5 ting du bør være opmærksom på før, du vælger en coach

 

Det vrimler med tilbud om coaching på nettet. Det er derfor let at finde en coach, men desværre lige så let at vælge en forkert. Tag et kig på denne tjekliste – og vælg den bedste coach for dig!

 

Coaching er et fantastisk redskab til at udvikle dine ressourcer og dit potentiale som leder og som menneske. Men der findes et væld af udbydere på markedet – nogle mere uerfarne og billigere end andre. Derfor bør du blandt andet være opmærksom på, at du finder en coach, der skriver ærligt om sin baggrund, sit speciale og sine ydelser. 

Tjekliste til at vælge en god coach

  • Har din coach et cerifikat i coaching?
   Det er populært at arbejde med coaching. Men da coach desværre ikke er en beskyttet titel, er der ingen, der har overblik over, hvor mange coaches der egentlig er i Danmark. Du bør derfor være varsom med at vælge en coach, der blot har et weekendkursus og i værste fald slet ikke bevis for sine færdigheder. Et godt udgangspunkt er at vælge en coach, der har gennemført en længere uddannelse, som er godkendt af International Coach Federation.
   Læs mere: Anerkendt coach med base i Horsens

 

  • Har din coach (den rigtige) erfaring? 
   Coaching kan hjælpe de fleste mennesker. Men det er ikke alle coaches, der kan hjælpe dig. En troværdig coach er en coach, der tydeligt tilkendegiver sine styrker, men kender sin begrænsning. En coach er ej heller terapeut eller en psykolog. Lider du for eksempel af angst eller depression? Så bør du søge rådgivning hos andre fagfolk før, du indleder et coachingforløb.
   Læs mere: Coaching & sparring

 

  • Har du og din coach den rette kemi? 
   Et coachforløb er et fortroligt forløb, hvor din coach støtter, rådgiver og udfordrer dig med dit ønskede mål for øje. Men før du sætter gang i et forløb, er det afgørende, at du har tillid til, at din coach er den rette til at hjælpe dig. Derfor bør du sikre dig, at der er mulighed for en indledende og uforpligtende dialog med mulighed for gensidigt at afbryde forløbet. 

 

 • Har du svar på, hvordan forløbet vil foregå?
  Du behøver ikke at vide, hvad coaching er for at booke tid til et coaching forløb. Alligevel er det meget rart at have tjek på, hvad du kan forvente af din coach og den rejse, som I skal ud på sammen. Er det et fast tilrettelagt forløb – eller bliver forløbet tilpasset dine behov? Vær opmærksom på, at coaching ikke er terapi. Coaching er en samtaleform, der tager afsæt i nutiden og arbejder mod dine ønsker for fremtiden.
  Læs mere: Sådan foregår coaching hos Charlotte Allesen

 

Hvorfor skal du (måske) vælge mig?

Jeg har opbygget værdifuld viden og ekspertise inden for coaching og hjælper dagligt ambitiøse ledere og medarbejdere inden for et væld af brancher i individuelle og målrettede coachingforløb. Ledersparring og stresscoaching er mine sweetspot inden for coaching, men jeg opererer inden for flere felter. Du kan ikke købe dig til min erfaring som professionel coach – men du kan købe min rådgivning og komme på listen over glade kunder. Hvis du vælger mig. 

Klik på den ydelse du vil læse om

Meget støttende og konstruktiv

Charlotte formår at møde mig der hvor jeg er, og lytte til de behov som jeg har. Hun var meget støttende og kunne bidrage konstruktivt og ærligt under hele forløbet, hvilket værdsatte højt.

Henrik R. Jensen, Manager hos Grundfos

Meget tilfreds

Jeg er meget tilfreds med den samlede pakke og de redskaber som Charlotte gav med på vejen. En god proces, som gav tid til den nødvendige refleksion og tankevirksomhed.

Annette Poulsen, Marketing og Sales support, Ryslinge Tagdækning A/S

Nye værktøjer

Charlotte været en god sparringspartner og coach i forhold til konkrete ledelses- og medarbejder problemstillinger og i det hele taget i forhold til at få gjort de ukonkrete issues konkret og sparring på værktøjer til at prioritere og løse disse.

Preben Larsen, Salgschef hos Boligportal

En god mavefornemmelse

Charlotte er fantastisk til at få en på benene igen, jeg kom altid hjem med en god følelse i maven og nyt gå-på mod.

Helle Nielsen, Underviser ved laborantudannelsen hos Erhversakademi MidtVest

En fremragende coach

Charlotte er en fremragende coach, som med tillid og faglig kompetence leder dig igennem "rejsen", så du kommer stærkere ud på den anden side.

Peter Ladefoged, Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus

Charlotte er nærværende og empatisk

Charlotte formår med sin sparring, at finde potentialet i den enkelte, ved at være nærværende og empatisk og samtidig sikre fremdrift i sparringsforløbet.

Peter Vestergaard, Afdelingsleder hos Teknik og Miljø

Kreative løsninger

"Charlottes enorme drive og kompetencer inden for bl.a. opsætning og ansøgning og CV. Jeg fik konstruktiv feedback og svar på rigtig mange spørgsmål. Charlotte er stærk i at finde ekstrem kreativ løsnings."

Lars Bruun, Eksportsælger hos HT BENDIX A/S