Metakognitiv terapi

Er du ramt af angst, depression eller stress, så bruger du højest sandsynligt rigtigt meget tid på tanker, bekymringer, analysering og spekulationer. Du forsøger måske at tænke dig ud af angsten, depressionen eller stressen og lige her ligger din udfordring:

  • Jo flere angstfyldte tanker du tænker, desto mere angst fyldt vil du føle dig.
  • Jo flere triste og deprimerende tanker du tænker, desto mere trist og deprimeret vil du føle dig
  • Jo flere tanker du har omkring alt det som stressbelaster dig, desto mere stressbelastet vil du blive.

Metakognitiv terapi er en terapeutisk tilgang, der fokuserer på vores tanker omkring vores tanker og vores metakognitive processer. Denne form for terapi sigter mod at hjælpe os med at forstå vores tanker og overbevisninger, og hvordan de påvirker vores følelser og adfærd.

I metakognitiv terapi antager man, at det ikke er selve indholdet af vores tanker, der er afgørende, men snarere vores holdninger til vores tanker. Ifølge denne tilgang kan negative tanker og bekymringer forstærkes, hvis vi giver dem for meget opmærksomhed og tror fuldt ud på deres sandhed og betydning.

Derfor arbejder vi netop med din overtænkning, grublen, overanalysering og spekulation – for det er netop disse faktorer der er med til at skabe mistrivsel.

 

 

Hvordan arbejder jeg med metakognitiv terapi?

I metakognitiv terapi hjælper jeg dig med at udforske dine tanker og tankeprocesser. Jeg vil guide dig gennem forskellige metoder og teknikker til at identificere negative mønstre og ændre dem til mere hensigtsmæssige tankemønstre.

Vi arbejder med en bred værktøjskasse der kan behandle og forebygge din mistrivsel og jeg ser det som min fornemste opgave at hjælpe dig til en ny forståelse og en ny værktøjskasse, der vil hjælpe dig til at tage kontrollen og finde din vej til trivsel og følelsen af kontrol og power.

Metakognitiv terapi er således en trans-diagnostisk metode, der kan arbejde på tværs af forskellige diagnoser. Det betyder også, at metakognitiv terapi er en effektiv terapiform i forbindelse med bl.a. stress, angst, depression, overtænkning og meget andet.

Når vi arbejder med metakognitiv terapi arbejder vi således ikke med indholdet af dine konkrete tanker men derimod med, hvordan du tænker. En vigtig del af metakognitiv terapi er opmærksomhedstræning, hvor jeg hjælper dig med at forholde dig til tanker på en ny måde og til at flytte din opmærksomhed væk fra bekymringer og negative tanker. Dette kan opnås ved konkrete øvelser og teknikker, der hjælper med at bryde den negative tankecyklus og skabe rum for mere konstruktive tanker og handlingsmønstre.

Ønsker du en snak, så giv mig gerne et kald på telefon 29 12 24 13 eller send mig en mail på mail@charlotte-allesen.dk. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan coache dig i mit kontor i Horsens eller digitalt.

Fakta om metakognitiv terapi

Det er flere og flere videnskabelige undersøgelser, der beviser at metoden er ret så effektiv i forhold til traditionel kognitiv terapi.

Metoden er skånsom, fordi vi ikke går ind i tankernes indhold, da det med denne tilgang vil vedligeholde den psykiske mistrivsel og kan re-traumatisere.

Metoden er bæredygtig, og forskning viser lavt tilbagefald.

Det er en oplevelses- og værktøjs baseret terapiform, så mine kunder bliver beriget og empowered med en værktøjskasse, som de altid selv kan bruge løs af

Metoden er trans-diagnostisk, så lider du af flere psykiske lidelser som fx angst og stress, så virker metoden på begge lidelser.

 

Klik på den ydelse du vil læse om

Meget støttende og konstruktiv

Charlotte formår at møde mig der hvor jeg er, og lytte til de behov som jeg har. Hun var meget støttende og kunne bidrage konstruktivt og ærligt under hele forløbet, hvilket værdsatte højt.

Henrik R. Jensen, Manager hos Grundfos

Meget tilfreds

Jeg er meget tilfreds med den samlede pakke og de redskaber som Charlotte gav med på vejen. En god proces, som gav tid til den nødvendige refleksion og tankevirksomhed.

Annette Poulsen, Marketing og Sales support, Ryslinge Tagdækning A/S

Nye værktøjer

Charlotte været en god sparringspartner og coach i forhold til konkrete ledelses- og medarbejder problemstillinger og i det hele taget i forhold til at få gjort de ukonkrete issues konkret og sparring på værktøjer til at prioritere og løse disse.

Preben Larsen, Salgschef hos Boligportal

En god mavefornemmelse

Charlotte er fantastisk til at få en på benene igen, jeg kom altid hjem med en god følelse i maven og nyt gå-på mod.

Helle Nielsen, Underviser ved laborantudannelsen hos Erhversakademi MidtVest

En fremragende coach

Charlotte er en fremragende coach, som med tillid og faglig kompetence leder dig igennem "rejsen", så du kommer stærkere ud på den anden side.

Peter Ladefoged, Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus

Charlotte er nærværende og empatisk

Charlotte formår med sin sparring, at finde potentialet i den enkelte, ved at være nærværende og empatisk og samtidig sikre fremdrift i sparringsforløbet.

Peter Vestergaard, Afdelingsleder hos Teknik og Miljø

Kreative løsninger

"Charlottes enorme drive og kompetencer inden for bl.a. opsætning og ansøgning og CV. Jeg fik konstruktiv feedback og svar på rigtig mange spørgsmål. Charlotte er stærk i at finde ekstrem kreativ løsnings."

Lars Bruun, Eksportsælger hos HT BENDIX A/S

Charlotte Allesen

 

T: 2912 2413
E: mail@charlotte-allesen.dk

Amaliegade 2D
8700 Horsens

CVR: 35323430

Denne hjemmeside anvender cookies – læs mere her:
Cookiepolitik og behandling af persondata

Din success er mit mål