Kend forskellen på den gode og dårlige stress

 

Stress findes i forskellige former og belaster os individuelt fra person til person. Men grundlæggende findes der akut og længerevarende stress. Hver 10. dansker oplever symptomer på alvorlig stress hver dag.

 

Stress er en urgammel forsvarsmekanisme, der hjælper os til at yde ekstra i en ekstraordinær situation. Stress er en ressource, der gør os i stand til at kæmpe eller flygte.

Stress er helt naturligt, og alle mennesker bliver stressede ind i mellem. Men du bør være opmærksom på, at du ikke udvikler en psykisk og fysisk ødelæggende form for stress.

 

Akut stress: Den gode stress 

Den hjælper os i konkrete og udfordrende situationer. Det kan være at holde en tale, gå til eksamen, løse en svær opgave eller nå en deadline på arbejdet. Stress er en hormonel tilstand hvor adrenalin og kortisol hjælper os med at yde en ekstraordinær indsats i en oplevet presset situation. Som en ven i nød hjælper stressen os til at komme igennem en udfordrende situation og performe bedre.

Når vi har klaret den udfordrende situation, vender kroppen tilbage til sin normale tilstand. Stresshormonerne bliver brændt af og kroppen genopbygger sine ressourcer.

 

Længerevarende stress:

Den farlige stress: Den er opslidende og sygdomsfremkaldende, fordi du vedvarende befinder dig i en udfordrende og belastende situation, hvor du ikke kan se nogen mulighed for at løse eller fjerne dig fra situationen. Her tjener stresshormonerne ikke længere deres oprindelige hjælpende formål. Stressen ophober sig i kroppen og bliver i stedet en belastning for krop og hjerne.

Langvarig stress opstår blandt andet, når de oplevede krav og udfordringer er større end dine muligheder for at håndtere dem. En længevarende stressbelastning kan have langvarige konsekvenser for dit fysiske og psykiske helbred.

Læs også: Stress test: Tjek symptomer på stress
Læs også: Stress: Coaching kan hjælpe dig med at få smilet frem igen

 

Der er 30.000 hospitalsindlæggelser om året på grund af stress
Kilde: stressforeningen.dk

Klik på den ydelse du vil læse om

Charlotte Allesen

 

T: 2912 2413
E: mail@charlotte-allesen.dk

Amaliegade 2D
8700 Horsens

CVR: 35323430

Denne hjemmeside anvender cookies – læs mere her:
Cookiepolitik og behandling af persondata

Din success er mit mål