Metakognitiv terapi mod angst

Metakognitiv terapi mod angst er en terapeutisk tilgang, der sigter mod at hjælpe personer med at forstå og ændre deres tanker og tankeprocesser, der opretholder angstlidelser. Denne terapiform fokuserer på at identificere og ændre de metakognitive overbevisninger og strategier, der forstærker angst og bekymringer – og netop derfor er behandlingsmetoden så effektiv i forbindelse med angst.

 

Hvad er angst?

Angst er en helt naturlig følelse, lige som det er naturligt at føle vrede, misundelse, glæde og andre følelser.

Der er mange grader af angst fra nervøsitet til svære angstanfald. For nogle kommer angsten til at fylde alt for meget, og det udvikler sig til sygdom – en psykisk lidelse. 

Angsten er et problem, når den hæmmer dig i at gøre det, du gerne vil, eller det du plejer at gøre. Angsten er et problem, når den forhindrer dig i at leve det liv, du gerne vil leve.

I metakognitiv terapi mod angst antager man, at det ikke er selve indholdet af vores bekymringer, der er afgørende, men snarere vores reaktion og fokus på dem. Personer med angstlidelser har ofte tendens til at give deres bekymringer overdreven opmærksomhed og betragter dem som farlige eller betydningsfulde. Dette kan føre til en ond cirkel af negative tanker og øget angst.

Terapiformen er skånsom, for vi bruger ikke så meget tid på at dykke ned i indhold omkring det, du er bange eller angst for. Mit fokus vil være at berige dig med en ny forståelse og konkrete redskaber, der vil lære dig, hvordan du kan håndtere din angst, når den er på vej og dermed minimere og fjerne dine angstfulde tanker.

Ønsker du en snak, så giv mig gerne et kald på telefon 29 12 24 13 eller send mig en mail på mail@charlotte-allesen.dk. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig i mit kontor i Horsens eller digitalt.

 

Befri dig fra bekymringernes fængsel med metakognitiv terapi mod angst

Metakognitiv terapi mod angst hjælper med at identificere og ændre de metakognitive processer ved at udfordre de antagelser og overbevisninger, der opretholder din angst. Sammen arbejder vi på at identificere de metakognitive strategier, der forstærker dine angstsymptomer og hjælpe dig med at erstatte dem med mere hensigtsmæssige tankemønstre og adfærd.

En vigtig del af metakognitiv terapi mod angst er også at hjælpe dig med at genkende og bryde den negative tankecyklus, der opstår under angstanfald. Dette kan opnås ved at øve teknikker som opmærksomhedsfokuseret afledning og metakognitiv afledning. Disse teknikker hjælper med at flytte opmærksomheden væk fra angstfremkaldende tanker og skabe rum for mere neutrale og beroligende tanker. Gennem de forskellige værktøjer forsøger vi at helbrede dig for din angst.

Metakognitiv terapi mod angst har vist sig at være effektiv til behandling af forskellige former for angstlidelser, herunder generaliseret angstlidelse, social angst og paniklidelse. Denne terapiform fokuserer på at hjælpe dig med at opnå en mere afslappet og fleksibel tilgang til dine tanker og bekymringer, hvilket kan reducere angstsymptomer og forbedre livskvaliteten.

Det er vigtigt at søge professionel hjælp fra en kvalificeret metakognitiv terapeut, der har ekspertise i behandling af angstlidelser. Jeg arbejder altid ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. Målet for mig er at videns-dele, udfordre, undervise, inspirere og motivere mine kunder og helst med konkrete strategier, teknikker og redskaber, så du selv får nøglerne til et sundere tankemønster. 

Behandlingsmetoden har mange paralleller til coaching, som jeg også arbejder rigtig meget med. Jeg stræber efter at skabe resultater for dig, og det er vigtigt for mig, at du kommer i mål. Metoden metakognitiv terapi har som i coaching et nutidigt og fremadrettet fokus. Vi fokuserer på, hvad du konkret kan gøre nu og på den korte bane, så du får det bedre.

Metakognitiv terapi er en trans-diagnostisk metode, så derfor vil tilgangen også hjælpe dig, der har flere lidelser, som eksempelvis stress eller forskellige grader af depression i samvirke med angsten. 

Klik på den ydelse du vil læse om

Meget støttende og konstruktiv

Charlotte formår at møde mig der hvor jeg er, og lytte til de behov som jeg har. Hun var meget støttende og kunne bidrage konstruktivt og ærligt under hele forløbet, hvilket værdsatte højt.

Henrik R. Jensen, Manager hos Grundfos

Meget tilfreds

Jeg er meget tilfreds med den samlede pakke og de redskaber som Charlotte gav med på vejen. En god proces, som gav tid til den nødvendige refleksion og tankevirksomhed.

Annette Poulsen, Marketing og Sales support, Ryslinge Tagdækning A/S

Nye værktøjer

Charlotte været en god sparringspartner og coach i forhold til konkrete ledelses- og medarbejder problemstillinger og i det hele taget i forhold til at få gjort de ukonkrete issues konkret og sparring på værktøjer til at prioritere og løse disse.

Preben Larsen, Salgschef hos Boligportal

En god mavefornemmelse

Charlotte er fantastisk til at få en på benene igen, jeg kom altid hjem med en god følelse i maven og nyt gå-på mod.

Helle Nielsen, Underviser ved laborantudannelsen hos Erhversakademi MidtVest

En fremragende coach

Charlotte er en fremragende coach, som med tillid og faglig kompetence leder dig igennem "rejsen", så du kommer stærkere ud på den anden side.

Peter Ladefoged, Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus

Charlotte er nærværende og empatisk

Charlotte formår med sin sparring, at finde potentialet i den enkelte, ved at være nærværende og empatisk og samtidig sikre fremdrift i sparringsforløbet.

Peter Vestergaard, Afdelingsleder hos Teknik og Miljø

Kreative løsninger

"Charlottes enorme drive og kompetencer inden for bl.a. opsætning og ansøgning og CV. Jeg fik konstruktiv feedback og svar på rigtig mange spørgsmål. Charlotte er stærk i at finde ekstrem kreativ løsnings."

Lars Bruun, Eksportsælger hos HT BENDIX A/S

Charlotte Allesen

 

T: 2912 2413
E: mail@charlotte-allesen.dk

Amaliegade 2D
8700 Horsens

CVR: 35323430

Denne hjemmeside anvender cookies – læs mere her:
Cookiepolitik og behandling af persondata

Din success er mit mål