De mest populære spørgsmål om coaching

 

Hvordan virker coaching? Hvorfor er coaching vigtigt? Hvad er forskellen på en coach og en psykolog? Jeg har samlet de mest hyppige spørgsmål, jeg får som coach.

 

 1. Hvordan virker coaching?
  Coaching er en-til-en-dialog med fokus på dig og dit mål. At fortælle andre mennesker hvad de skal gøre er sjældent særlig effektivt. Derfor handler coaching om at hjælpe dig med at finde frem til, hvad du synes, du skal. Jeg stiller derfor de rigtige spørgsmål, så du kan finde de rigtige svar.
  Læs også: Coaching: Få styrke til at være dig!
 2.  

 3. Hvad er forskellen på en coach og en psykolog? 
  Coaching har fokus på, hvad du gør med dit liv. Nu. Ikke hvad du har gjort. En psykolog tager afsæt i fortiden. Som coach tager jeg afsæt i nutiden, og hvordan du kan ændre fremtiden – med succes.
  Læs også: 5 ting du bør være opmærksom på før, du vælger en coach
 4.  

 5. Hvorfor er coaching vigtigt?
  Coaching kan hjælpe dig med at opnå faglig eller personlig udvikling, så du bliver den bedste version af dig i dit arbejdsliv eller privatliv. 
 6.  

 7. Hvordan ved jeg, om jeg har brug for en coach?
  Coaching gør dig klogere på dig selv. Du kommer til at lære dig selv bedre at kende – og ikke mindst dit eget værd. Coaching kan hjælpe dig med at få fokus og finde eller genfinde dit drive, din motivation og din gejst.
 8.  

 9. Hvorfor kan jeg ikke bare nøjes med at snakke med en god ven?
  Coaching er langt fra hyggesnak over en kop kamillete – selvom jeg selvfølgelig har te på kanden på mit kontor, hvis du ønsker sådan en kop. Men coaching er maskulint. Coaching handler om at definere et mål og lægge en plan – og så nå dit mål! Derudover er det en fordel for dig, at du ikke kender mig og skal tage hensyn til mig i forhold til dine holdninger, dine udfordringer og dine drømme. Her er der rum til, at du kan være dig.
 10.  

 11. Hvis jeg alligevel skal finde svarene selv – hvad bidrager coaching så med?
  Du bliver helt skarp på dine mål ved at arbejde dedikeret og i et fordomsfrit rum med højt til loftet. Du får kreative, smidige og effektive metoder, muligheder og løsninger til at fjerne forhindringer og sikre momentum, så du når dit mål.
 12.  

 13. Er coaching ikke bare en amerikansk dille?
  Coaching kommer fra Amerika – et land, der ikke er underlagt jantelov og middelmådighed, der ofte bremser danskernes ambitioner og glæde. Men jeg kan love dig, at coaching ikke er et quickfix. Coaching kræver, at du skal arbejde for sagen. Til gengæld er der gode odds for, at du når dit mål – og når det mere smidigt.
 14.  

 15. Er coaching ikke en manipulerende samtale?
  Nej. Jeg manipulerer ikke – hvorfor skulle jeg det? Jeg har ingen aktier i dine beslutninger, drømme og mål. Hvis du drømmer om at blive operasanger, men ikke ejer en tone i livet, så bliver det ikke mig, der stopper dig – og jeg har i øvrigt ikke forstand på hverken dur eller mol.
 16.  

 17. Er coaching ikke vildt selvoptaget?
  Nej. Er det selvoptaget at tage sit arbejdsliv og privatliv seriøst for at få det bedste ud af det omskiftende liv? Ja, så er coaching selvoptaget – og så er selvoptagethed et sundhedstegn. At være optaget af at leve et liv i forandring og løbende sikre, at du lever i tråd med dine værdier, det er da livgivende og lystfuldt. Er det egoistisk at følge dine drømme? Måske. Men hvis DU ikke skal følge dem – hvem skal så?
 18.  

 19. Kræver det et problem at gå til coach?
  Nej. Det kræver, at der er noget, du ønsker at ændre. Det kan være de store linjer i livet, men det kan også være mindre specifikke mål, som du ønsker at nå.
 20.  

 21. Hvordan sikrer jeg mig, at jeg kan tale fortroligt?
  Du kan naturligvis tale bekymringsfrit hos mig. Jeg arbejder under fuld fortrolighed og tavshedspligt. Derudover behandler jeg alle data i overensstemmelse med EU’s GPDR-lovgivning samt databehandlerloven og markedsføringsloven.
  Se mere her: Behandling af persondata

Klik på den ydelse du vil læse om