Metakognitiv terapi mod depression

Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme. Er du trist, træt, nedtrykt og måske mere irritabel og vred, end du plejer. Mangler du din energi, overskud og livskraft, har du mange negative og pessimistiske tanker, er det hele lidt sort-hvidt, trækker du dig fra dit sædvanlige sociale liv og oplever alt tungt?

Depression nedsætter livskvalitet. Med depression kan det være svært at gøre og leve, som du plejer, og som du ønsker at leve dit liv.

Metakognitiv terapi mod depression er en terapeutisk tilgang, der sigter mod at hjælpe dig med at forstå og ændre dine tanker og tankeprocesser, der bidrager til depression. Denne terapiform fokuserer på at identificere og ændre de metakognitive overbevisninger og strategier, der opretholder depression og forværrer symptomerne.

I metakognitiv terapi mod depression antages det, at det ikke er selve de negative begivenheder eller tanker, der er afgørende, men snarere vores reaktion og fokus på dem. Personer med depression har ofte tendens til at give deres negative tanker overdreven opmærksomhed og betragte dem som sande og uovervindelige. Dette kan føre til en ond cirkel af negative tanker, følelsesmæssig nedstemthed og manglende motivation – og det er her vi sætter ind.

Er depressionen opstået som følge af angst eller stress, vil den metakognitive terapi virke på begge lidelser, idet metoden er trans-diagnostisk. 

Ønsker du en snak, så giv mig gerne et kald på telefon 29 12 24 13 eller send mig en mail på mail@charlotte-allesen.dk. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig i mit kontor i Horsens eller digitalt.

Metakognitiv terapi mod depression: Genopdag lyspunkterne

Metakognitiv terapi mod depression hjælper med at identificere og ændre metakognitive processer ved at udfordre de negative overbevisninger og strategier, der opretholder depression. Sammen arbejder vi på at identificere de områder, der forstærker depressive symptomer og hjælper med at erstatte dem med mere adaptive tankemønstre og adfærd.

En vigtig del af metakognitiv terapi mod depression er også at hjælpe dig med at genkende og bryde den negative tankecyklus, der opstår under depressive perioder. Dette kan opnås gennem teknikker som kognitiv defusion, hvor jeg hjælper dig med at skabe afstand til dine negative tanker og betragte dem som blot tanker -ikke som en sand repræsentation af virkeligheden.

Der er forskellige grader at depression. Det kan være alt fra tristhed til meget dyb fortvivlels. Eller måske har du svært ved at føle noget som helst.

Oplever du, at dine tanker har taget magten fra dig? Måske grubler, spekulerer og analyserer du alt omkring dig. Måske du bekymrer dig og bebrejder dig selv? Måske du tænker noget i stil med:

  • ”Hvorfor kan jeg ikke tage mig sammen…….”
  • ”Hvorfor skulle det ske for mig……..”
  • ”Hvad nu hvis jeg ikke får det bedre…….”
  • ”Hvorfor kan jeg ikke………”

Ifølge den metakognitive tilgang er det netop din overtænkning, der fastholder og forværrer din depression. Lige nu er du lidt som en passiv medpassager, for dine tanker har taget magten fra dig,

Med metakognitiv terapi mod depression vil du få konkrete redskaber til at tage magten tilbage. Du vil lære at forholde dig til dine tanker på en ny måde, og du vil lære hvordan du selv aktivt håndterer og dermed minimerer de tanker, som forhindrer dig i at leve dit liv, præcis som du gerne vil.

I sammenfatning er metakognitiv terapi mod depression en terapeutisk tilgang, der fokuserer på at ændre metakognitive overbevisninger og strategier, der bidrager til depression. Ved at fokusere på vores reaktion og fokus på negative tanker og følelser, arbejder terapien på at ændre tankemønstre og adfærd, der opretholder depression. Metakognitiv terapi mod depression kan være en effektiv metode til at reducere depressive symptomer og genvinde en følelse af trivsel og livsglæde.

 

Klik på den ydelse du vil læse om

Meget støttende og konstruktiv

Charlotte formår at møde mig der hvor jeg er, og lytte til de behov som jeg har. Hun var meget støttende og kunne bidrage konstruktivt og ærligt under hele forløbet, hvilket værdsatte højt.

Henrik R. Jensen, Manager hos Grundfos

Meget tilfreds

Jeg er meget tilfreds med den samlede pakke og de redskaber som Charlotte gav med på vejen. En god proces, som gav tid til den nødvendige refleksion og tankevirksomhed.

Annette Poulsen, Marketing og Sales support, Ryslinge Tagdækning A/S

Nye værktøjer

Charlotte været en god sparringspartner og coach i forhold til konkrete ledelses- og medarbejder problemstillinger og i det hele taget i forhold til at få gjort de ukonkrete issues konkret og sparring på værktøjer til at prioritere og løse disse.

Preben Larsen, Salgschef hos Boligportal

En god mavefornemmelse

Charlotte er fantastisk til at få en på benene igen, jeg kom altid hjem med en god følelse i maven og nyt gå-på mod.

Helle Nielsen, Underviser ved laborantudannelsen hos Erhversakademi MidtVest

En fremragende coach

Charlotte er en fremragende coach, som med tillid og faglig kompetence leder dig igennem "rejsen", så du kommer stærkere ud på den anden side.

Peter Ladefoged, Adjunkt hos Erhvervsakademi Aarhus

Charlotte er nærværende og empatisk

Charlotte formår med sin sparring, at finde potentialet i den enkelte, ved at være nærværende og empatisk og samtidig sikre fremdrift i sparringsforløbet.

Peter Vestergaard, Afdelingsleder hos Teknik og Miljø

Kreative løsninger

"Charlottes enorme drive og kompetencer inden for bl.a. opsætning og ansøgning og CV. Jeg fik konstruktiv feedback og svar på rigtig mange spørgsmål. Charlotte er stærk i at finde ekstrem kreativ løsnings."

Lars Bruun, Eksportsælger hos HT BENDIX A/S

Charlotte Allesen

 

T: 2912 2413
E: mail@charlotte-allesen.dk

Amaliegade 2D
8700 Horsens

CVR: 35323430

Denne hjemmeside anvender cookies – læs mere her:
Cookiepolitik og behandling af persondata

Din success er mit mål